dimarts, 11 de gener del 2011

LLIBRE:" VIDEO Y EDUCACIÓN", Joan Ferrés

A classe comentem la lectura del capítol 1 que desenvolupa el tema del llenguatge audiovisual.

En aquest capítol comentem la diferència entre el funcionament de l'hemisferi dret i l'esquerre per tal d'entendre la importància d'un correcte i bon llenguatge audiovisual.

L'hemisferi esquerre és el que tenim més desenvolupat, ja que és la part del cervell que utilitzem per estudiar i guardar els conceptes que anem aprenent, on trobem el llenguatge escrit.

L'hemisferi dret és de les emocions. Tot allò que sentim s'emmagatzema a l'hemisferi dret. La societat utilitza el llenguatge audiovisual per incidir en els nostres sentiments i la capacitat de decisió. Un exemple d'aquesta intervenció pot ser la publicitat i altres mitjans de comunicació.

És per aquest motiu que el llenguatge audiovisual incideix majoritàriament en el desenvolupament de l'hemisferi dret, ja que la transmissió de dades i altra informació es recorden més aviat per escrit i per tant s'ubiquen a l'hemisferi esquerre.

Aquesta teoria l'hem pogut comprovar a través de 2 videos:

D'una banda, el primer, sobre la Història de Catalunya, que transmetia dades continuament tant si tenien importància com si no. A arrel d'aquest video és complicat, per no dir impossible, recordar tot allò que hem vist. Estava realitzat amb l'hemisferi esquerre.

D'altra banda, el segon, on només hi apareixen imatges i sons. Aquest video captava per complet la nostra atenció. Mitjançant un seguit d'imatges i sons es preten endinsar-nos en la idea de l'amistat i generositat fàcilment comprensible. Aquest, està realitzat amb l'hemisferi dret i per tant amb una finalitat i objectius molt clars, concrets i accesibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada