dilluns, 31 de gener del 2011

Sessió dijous 28 d'octubre

Per la sessió d'avui hem de buscar informació sobre diferents revistes educatives i escollir un article que ens cridi l'atenció per tal d'arguemntar-lo i explicar-lo a la resta de companys.

Les revistes que més s'han nomenat destquem:
- El Guix
- El Guix infantil
- In- fan-cia (Associació de mestres Rosa Sensat)
- Crecer feliz ( més enfocat a mares i pares en l'àmbit del domicili)
- Protagonista, Ja!! ( Associació Diomira)

L'objectiu d'aquesta recerca és familiaritzar-nos amb l'actualitat educativa i conèixer allò que més insteressa de cada revista, revisar i seleccionar informació.

Sessió dijous 21 d'octubre

No hi ha seminari; la Reina ens fa arribar un mail al blink conforme la sessió d'avui queda anul.lada.

Sessió dimarts 28 de setembre

Amb motiu de la Vaga General convocada pel 29 de setembre,en contra de les condicions de la nova reforma laboral,hem de buscar informació sobre els motius que impulsen la vaga i arguments a favor i en contra.

Aquest fet ocasiona un debat on gairebé tothom es posiciona d'alguna manera. La universitat diu que farà classe tal i com està previst segons l'horari, però molta gent no podrà arribar fins la facultat, ja que a aquelles hores ja no hi haurà serveis mínims de transport per poder desplaçar-se amb normalitat, i com els mestres també preveuen que vindrà poca gent, asseguren que no avançaran temari, però que aquell qui no estigui d'acord en fer la vaga pugui venir a fer classe sense cap tipus de problema.


Durant les 3 següents sessions: 30 de setmebre, 5 i 7 d'octubre es realitzaràn les diferents entrevistes individuals, per tal que la tutora de seminari, la Reina, pugui conèixer-nos més en profunditat a cadascún de nosaltres.


Per poder fer-ho ens fa omplir una mena de formulari amb preguntes relacionades amb dades acadèmiques, formatives, professionals i personals sobre la nostra trajectòria fins ara.

El 12 d'octubre és festa nacional i per tant no hi haurà classe.

Sessió dijous 23 de setembre

Parlem de les activitats que formaràn part durant aquest primer seminari i les propostes de diferents lectures i treballs corresponents.

La setmana d'activitats extraordinaries prevista al novembre, consisteix en fer un petit tast de totes les assignatures que formen part d'aquest primer semestre, però viure les propostes culturals i d'oci que ofereixen els serveis educatius de diferents museus, teatres, espais, escoles, etc..... de la nostra ciutat.

Un cop viscuda aquesta experiència haurem de fer un treball grupal on es recullin les nostres impressions en format de reportatge o video representatiu per tal de començar a treballar mitjançant la documentació.

Se'ns recomana també anar a visitar una exposició fotogràfica al Museu Marítim de Barcelona del Quim Manresa sobre les diferents tipologies i concepcions d'escoles al llarg de la Història.

dimarts, 11 de gener del 2011

Què és Jclic?

Descarregues Jclic
Has de descarregar-te el jclic author, i una vegada descarregat ja pots començar a crear. 

1- Vas a fitxer, nou projecte i crees el nou projecte.
2- Penjes tots els fitxers que vols adjuntar, imatges... : Vas a mediateca, i clicant damunt del simbol de mediateca vas adjuntant les imatges. 
3- Ja pots començar a crear les activitats. Has d'anar a activitat i clicar damunt del símbol d'activitat.  Clicar el que vulguis fer, associació simple, trencaclosques, puzzles ... posar el nom de l'activitat i clicar el botó de d'acord.
4- Un cop ja tenim això hem d'anar a finestra i canviar, si es vol, els colors del disseny.
5- Vas a Missatges i escrius els missatges que voldràs que surtin al moment inicial, quan ho han acabat i si s'equivoquen. 
6- Vas a Plafó i nomès queda modificar els plafons, posar-los a la mida que vulguis i col·locar les imatges o paraules necessaries per l'activitat.
7- Quan ja has acabat cliques un botó que és com un "play" que posa Prova el funcionament de l'activitat" i ja pots jugar. 




Informació propia

Què és una wiki?

WIKIPÈDIA I WIKISPACE

Què és la wikipedia?
És un espai wev sense ànim de lucre el qual preten fer una enciclopèdia lliure on els diferents usuaris des de el seu navegador wev poden crear, modificar i eliminar els textos compartits, seguin les instruccions d'estructura que ofereix wikimedia. Totes les entrades estan revisades per els que han creat el projecte wikimedia.


Què és el wikispace?
És una pàgina wev on les pàgines poden ser editades per molts lectors a travès d'un navegador.


Diferència entre la wikipedia i el wikispace:
1. La wikipedia té una estructura esteriotripada per els creadors del projecte, en canvi el wikispace no les té.
2. La wikipedia està revisada pels creadors dels projectes wikimedia, en canvi el wikispace no està revisat.

Dinar de Nadal

MAPA CONCEPTUAL

El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.

El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.


Fluxogrames

Els fluxogrames són un tipus de diagrames, una representació gràfica. 
És una representació gràfica de la sequència d'activitats d'un procès.
Mostra el que es realitza a cada etapa. 
El fluxograma ens ajuda a fer més fàcil l'anàlisi d'un procès.
Hi ha diferents símbols per fer les representacions.  La "rodona" és per identificar l'inici i el final. El "quadrat" és per mostrar les etapes que passen. El "pentàgon" és per pendre decisions. 


Per poder fer un fluxograma podem anar a la pàgina de gliffy.






Informació: 
· Blog de l'assignatura

Enllaç diapositives explicatiu

http://www.edu365.cat/eso/muds/tecnologia/programari2/index.htm

Què són els programaris lliures?

El programari lliure és el fet de disposar del codi font per usar-lo, estudiar-lo, modificar-lo, adaptar-lo, introduir-hi millores i fer-les públiques a benefici de tots i totes.
Té uns projectes que estan desenvolupats per col·lectius de programadors voluntaris que dissenyen i creen aplicacions informàtiques de manera col·laborativa.






Informació: 
· J.Arranz 
· Video extret del blog de l'assignatura

Fotografia escalada


 Imatge retallada



Imatge retocada. Sense sabó

GIMP

El GIMP és un programa de distribució lliure, extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d'imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics, etc. Disponible per a Linux, Windows i Mac.

Informació extreta de: http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP

Audacity

Descripció: Qui ets tu?

GOOGLE DOCS

El google docs serveix per poder crear diferents documents: word, power points, fulls de càlcul... en xarxa, en versió online i en grup. Es comparteixen alhora.
Això significa que podem treballar amb el document des de qualsevol ordinador amb connexió a internet.

Permet que tots/es els/les membres puguin treballar en el mateix document d'estar presents en el mateix lloc físic.

També hi ha un xat per poder parlar entre els components del grup.És senzill d'utilitzar i gratuit.

IGOOGLE



· Google llibres: és un servei de google que busca el text complet dels llibres que google escaneja i converteix en tect per mitjà d'un reconeixement òptic de caracters i els emmagatzema a la seva base de dates en linia. 

· Traductor de google: és un servei de google de traducció automàtica gratuit. Estpa basat en dates estadístiques per traduir texts, documents i pàgines wev a unes altres llengues. 







Informació:

DIFERÈNCIES ENTRE BLOG I WIKI



Informació extreta de:
-Apunts de classe
-Blog assignatura
- Slideshare

Què és un Prezi?

Un Prezi és un espai web on es poden fer presentacions, no linials, com per exemple, el power point, ja que aquest programa on-line disposa de zoom i altres connexions

Què és un Prezi?

Que és un RSS?

L'RSS és un element que permet compartir continguts en una web. 

En el mateix espai podrem obtenir informació de diferents webs gràcies als enllaços RSS.

Aquest format permet distribuir continguts sense la necessita d'utilitzar de navegador.

 




Informació: 


· RSS WIKIPEDIA
· Apunts
· Video extret del youtube

PROGRAMES INFORMÀTIC D'INTERÉS

  • Softcatalà: És una pàgina web on podem descarregar diversos programes lliures com el Gimp, l'Audacity, traductors...
  • Picassa i Flickr: Són pàgines webs on podem descarregar imatges lliures de drets.
  • Jamendo: És una pàgina web on podem descarregar música lliure de drets d'autor.
El dropbox  és una pàgina web on podem guardar els arxius que volguem: imatges, documents, música, etc.....
Es pot accedir des de qualsevol ordinador que tingui connexió a internet.
Els arxius estàn sincronitzats en línia. 








Per poder utilitzar-lo, hem d'anar a la pàgina de dropbox i fer-nos un compte. 
Ens el baixem i ja el podem utilitzar. 

Informació extreta:

http://margarcesc.blogspot.com/?zx=b6776048cf0c371c
  • Què és el CREATIVE COMMONS? 
El creative commons és una orgnaització sense ànim de lucre que treballa per incrementar la creativitat. És un intercanvi lliure i legal d'informació.

COPYRIGHT

  • Què és el COPYRIGHT?

És el dret d'autor que té el creador o inventor d'una idea, obra, pàgina etc... És una forma d'identitat de cada persona, de cada autor. És totalment al contrari que el creative commons.
Un conjunt de normes i regles dels drets morals i patrimonials. Cada autor decideix com es distribueix.


Els Mapes conceptuals o CMapTools són una ajuda per organitzar  coneixements i ampliar la perspectiva sobre un tema. Són personals i serveixen per relacionar conceptes. 

Per crear un mapa conceptual hem de seguir els següents passos: 
1- Fer selecció dels conceptes. 
2- Reflexionar sobre la relació de cada concepte, per tant decidir tipus de connectors.
3- Representar la gràfica corresponent.

Podem descarregar-lo a la pàgina de CMapTools.
Per guardar-lo al nostre blog, l'hem d'exportar com a imatge i penjar-lo com a imatge.

 

LLIBRE:" VIDEO Y EDUCACIÓN", Joan Ferrés

A classe comentem la lectura del capítol 1 que desenvolupa el tema del llenguatge audiovisual.

En aquest capítol comentem la diferència entre el funcionament de l'hemisferi dret i l'esquerre per tal d'entendre la importància d'un correcte i bon llenguatge audiovisual.

L'hemisferi esquerre és el que tenim més desenvolupat, ja que és la part del cervell que utilitzem per estudiar i guardar els conceptes que anem aprenent, on trobem el llenguatge escrit.

L'hemisferi dret és de les emocions. Tot allò que sentim s'emmagatzema a l'hemisferi dret. La societat utilitza el llenguatge audiovisual per incidir en els nostres sentiments i la capacitat de decisió. Un exemple d'aquesta intervenció pot ser la publicitat i altres mitjans de comunicació.

És per aquest motiu que el llenguatge audiovisual incideix majoritàriament en el desenvolupament de l'hemisferi dret, ja que la transmissió de dades i altra informació es recorden més aviat per escrit i per tant s'ubiquen a l'hemisferi esquerre.

Aquesta teoria l'hem pogut comprovar a través de 2 videos:

D'una banda, el primer, sobre la Història de Catalunya, que transmetia dades continuament tant si tenien importància com si no. A arrel d'aquest video és complicat, per no dir impossible, recordar tot allò que hem vist. Estava realitzat amb l'hemisferi esquerre.

D'altra banda, el segon, on només hi apareixen imatges i sons. Aquest video captava per complet la nostra atenció. Mitjançant un seguit d'imatges i sons es preten endinsar-nos en la idea de l'amistat i generositat fàcilment comprensible. Aquest, està realitzat amb l'hemisferi dret i per tant amb una finalitat i objectius molt clars, concrets i accesibles.

DIFERÈNCIES ENTRE BLOG I WIKI

A diferència del blog, el contingut del wiki és dinàmic i s'estructura per pàgines organitzades al menú de navegació lateral. Aquests continguts estàn en constant actualització i revisió i s'enriqueixen de noves aportacions.
En canvi a les entrades del blog poder fer-se modificacions independents les unes de les altres.

Pel que fa a la temporalitat, les entrades del blog s'organitzen cronològicament i especifica la data de publicació. El wiki, és intemporal i les seves pàgines d'editen i es revisen en funció dels continguts i la data queda oculta.

En relació al tipus de format, el wiki es defineix com a un document, un espai de coneixement compartit entre les aportacions i recomanacions de tots aquells que intervenen. El format del blog, és més aviat la discussió , tenen l'opció d'activar o desactivar els comentaris. Aquests comentaris creen petites comunitats de bloggers i així els visitants amplien informació, puntualitzen, etc.... les idees previes de l'autor del blog.

Presentació Delicious

DELICIOUS

El delicious és una pàgina web de servei fiable de gestió de marcadors socials a la wev que permet administrar, enmagatzemar i compartir informació amb altres usuaris. 












 Informació:
· Blog de l'assignatura
· Apunts
· Presentació extreta del blog

AUDACITY

La següent activitat està realitzada amb l'Audacity, descarregat mitjançant el el softcatalà i posteriorment penjat al goear.


L'audacity és un programa lliure per editar i gravar sons.
És imprescindible descarregar-lo per poder utilitzar-lo.

Un cop ja s'ha descarregat, l'obrim i seguim els passos següents:

1. Anem a fitxer i cliquem nou, li posem el nom volem donar al projecte.
2. Ens dirigim a fitxer i cliquem obrir, tenim dues opcions:
  • editar un so que ja està grabat (a través del micròfon)
  • enregistrar si nosaltres volem grabar un so.
 3. Un cop tenim el so a la pantalla i volem editar-lo, seleccionem efectes i escollim d'entre tota la varietat. Segons si volem que la intensitat puji i amplificar-la, triarem fàding d'inici o final.
4. Quan creiem que tenim totes les modificacions fetes, anem a fitxer, anomenem i desem el projecte.
5. Desprès exportem el projecte com a WAV o com a mp3. 


Despré per poder penjar-ho al blog, hem d'anar al Goear, crear-nos un compte i pujar la cancó, copiar el codi embed i enganxar-lo al blog. 






Informació:
· Pàgina d'audacity
· Apunts