dilluns, 8 de novembre del 2010

Sessió dijous 14 d'octubre

L'Aïda llegeix un conte, és la primera en fer-ho i per tant, molt valenta i atrevida.
A tots ens agrada molt com ho fa.

Entreguem la feina assignada pel dia d'avui: un resum sobre la contaminació acústica i com aquesta influeix en el nostre dia a dia sense adornar-nos; és a dir, a arrel de la lectura de l'article ubicat al dossier de música, fer no només un resum sinó també un reflexió personal.

Podem destacar vàries curiositats, de les que no sóm del tot conscients, però els estudis i estadístiques afirmen que els joves de 17 a 25 anys perdem cada cop més audició pels nostres hàbits qüotidians.

Sessió 26 d'octubre de 2010

La Carol llegeix el seu conte: " El gat amb botes". Després de valorar la seva lectura, cadacú llegeix la feina encomenada sobre el nostre recorregut sonor actual. Es tracta de descriure el circuit de la sonoritat del dia a dia, i per fer-ho requereix dedicar una especial atenció als més petits detalls.L'objectiu és conscienciar-nos de la contaminació acústica que ens envolta.

El recorregut pactat per tots nosaltres és el de casa a la universitat, o per alguns, el de la feina a la universitat; evidentment tots coincidim en l'ultim tram del trajecte, en arribar a Blanquerna.

Després fen un joc amb els nostres clauers: la Reïna els fa sonar d'un en un, sota de la taula perque no els poguem veure, i nosaltres hem de reconèixer pel soroll quin és el nostre.

Sembla una cosa fàcil, d'entrada, ja que és un dels primers sorolls que sentim al dia i ademés molt repetitiu i rutinari, però identificar el só a la primera no va ser gens fàcil.

Durant aquesta sessió també se'ns reparteix el llistat de les escoles on anirem acompanyats amb companys de 3r curs a passar el dia 16 de novembre durant la setmana de SAE

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Sessió dimarts 19 d'octubre

Durant la sessió d'avui, hem estat debatint sobre la lectura i treball encomenat de les següents lectures: "Documentar, una mirada nova" i " entorn sonor i contaminació acústica" . Generalment, la primera lectura ha suscitat molt interés entre nosaltres i considerem que ha resolt molts dubtes i marca un abans i un després en quant a la concepció de la manera de fer a les escoles actuals mitjançant la documentació, un procés que mai deixa de progressar i intentar millorar. Personalment, ha resultat una lectura molt positiva i amb visíó de futur per aplicar-ho quan siguem mestres.



En relació a l'altre lectura, n'extreiem la reivindicació de la consciència social en relació al nostre entorn sonor cada cop més contaminat acústicament parlant. El paper de la sonoritat al llarg de la història, així com la manipulació a la que ha estat sotmesa segons la utilitat que es pretenia en cada moment.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Sessió 21/09/10

Avui ha estat el primer dia de seminari per tots nosaltres. La principal pregunta és quina idea tenim del que es farà en aquest espai, i després de diferents reflexions arribem a la conclusió que es tracta d'una classe on podem opinar, reflexionar i debatre qualsevol tema social o d'actualitat vinculat amb l'educació i també reflectir-ho des d'una perspectiva personal. I per suposat, per expressar tots aquells neguits que vagin sorgint a mida que les classes avançen i sàpiguem utilitzar correctament tots els recursos que ens ofereix Blanquerna ( per exemple: una correcta utilització del blink, blog, etc...) així com fomentar la lectura i l'expressió oral a través de diferents treballs que se'ns aniran encomenant.

Aprofitem l'espai, també,per conèixer-nos entre els diferents membres del grup tot realitzant un joc de presentacions.

També se'ns recomana llegir la normativa acadèmica de Blanquerna per tal de conèixer tots els drets i deures que tenim els estudiants i comentar a la sessió següens possibles dubtes o altres consultes.

dimarts, 14 de setembre del 2010

Presentació personal.

Benvinguts a tots i totes a aquesta nova experiència per a tots nosaltres: d'una banda l'inici als estudis de futurs mestres d'educació infantil i d'altra, la novetat que suposa per a molts el fet d'haver de crear un blog, un espai on anirem adjuntant tota la informació que anem rebent i així anar interelacionant-nos i interactuant entre els diferents grups de persones que hi vulguin expressar-se.

El meu nom és Laura i  vinc d'un àmbit formatiu i laboral molt diferent al de l'educació: el secretariat i les relacions laborals; desde fa un parell d'anys treballo com a tècnica d'inserció laboral de col.lectius en risc d'exclusió social ( concretament el col.lectiu de dones i joves) fet que m'ha donat a conèixer l'àmbit social del qual n'he après molt i m'encanta, i tot relacionat amb experiències anteriors com a monitora de menjadors escolars i casals d'estiu han fet que em decidís, més val tard que mai, a la meva veritable vocació que sempre m'ha voltat els pensaments.

Espero, mitjançant, aquest blog, poder compartir experiències personals i diferents comentaris que ens ajudin els uns als altres.